BlogRosshalindarozali: 2014

Pages

16 Oct 2014

GET CLEAN WATER PITCHER SHAKLEE,PENAPIS AIR MESRA ALAM...

Salam semua dan selamat pagi..

Alhamdulillah,arini diberi kesempatan untuk update lagi status tentang produk2 Shaklee..

So saya nak kongsi tentang penapis air pertama di dunia yang senang dibawa kemana-mana iaitu WATER PTCHER SHAKLEE..



Get clean water merupakan penuras air multipaten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat.  Berbanding dengan jug yang lain, Get Clean Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan tercemar yang sukar disingkirkan termasuklan kandungan pumbum sehingga 99%.

Get Clean Water juga merupakan penuras jag air pertama yang menggunakan blok karbon yang boleh diisi semula, jadi kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga boleh menapis 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

Get Clean Water juga menandingi jenama terkemuka lain kerana :

  • Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium, dan bahan-bahan cemar lain disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat
  • Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin
  • Disahkan dapat menuras 303 liter air bagi setiap turasan iaitu 2 kali ganda berbanding jenama lain
  • Sistem penuras jag berblok iaitu karbon isian semuala yang pertama
Anda membuat PILIHAN BIJAK dengan memilik Get Clean Water kerana :

  • Hanya beberapa sen bagi seliter air
  • Air yang lebih sihat dan rasanya enak
  • Jag air bermeter automatic pertama yang menunjukkan gelen air yang telah ditapis
  • Tidak menggunakan kuasa elektrik
  • Ringan dan mudah dibawa
  • Menjimatkan kos - tanpa perlu memasak

Antara risiko meminum air yang tercemar :

  • Bahan beracun dan berbahaya hasil produk sampingan (trihalometana, klorofom dll) akan menyebabkan masalah hati, buah pinggan atau pusat kawalatur saraf
  • Logam berat (plumbum) akan menyebabkan tahap IQ rendah, lembap dalam pembelajaran, tumbesaran yang tidak sihat
  • Pencemaran pertanian (benzene) akan menyebabkan masalah kesuburan
  • Pencemaran industri (atrazine) akan meningkatkan risiko kanser


Keistimewaan Shaklee..
  • SELAMAT - menyingkirkan kandungan pumbum dan bendasing lain dan ia diktiraf oleh Persatuan Kualiti AIr (water quality association).
  • PILIHAN BIJAK dengan menijimatkan kos iaitu hanya beberapa sen sahaja seliter air yang lebih sihat dan bersih
  • HANDAL - lebih banyak air bersih setiap masa iaitu dapat menghasilkan 303 liter air bagi setiap turasan
  • MESRA ALAM - memeliahara alam sekitar denga blok karbon isian semula yang pertama di mana dapat mengurangkan timbunan sisi dan setiap penuras dibuat daipada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik erhdap alam sekitar..
Apa kata mereka yang sudah menggunakan Get Clean Water??






Untuk sebarang sebarang pertanyaan mengenai Get Clean Water boleh hubungi saya seperti di awah yer.. Air yang selamat dan sihat akan meningkatkan lagi taraf kesihatan kita, InsyaAllah.. :)



FB Rosshalinda Rozali I 011-35161912 I ciklindakhairul@gmail.com
COD area Pulau Langkawi, lain2 area guna pos laju
 

13 Oct 2014

MULTI PURPOSE KRIM HERBAL BLEND SHAKLEE

Morning semua...

Ha!!! Pagi ni nak story sikit pasal produk Shaklee yang paling MURAH dan laris smpai ada satu ketika, stok xde..so customer dok menunggu jer..hihi..

Apa lagi kalau bukan Krim Herbal Blend tu..


Krim herbal blend ni untuk pelbagai guna yer..Pastu xde bahan kimia berhahaya.. kiranya FREE paraben la..Ia x sperti krim2 yang lain, x berminyak bila kita sapu di kulit, tambahan pula rasa dingin so best sangat..hihi..

Antara kegunaan krim ni macam dalam gmbar kat bawah yer..saya suka letak picture sebab kadaang2 orang lebih suka lihat gambar dulu dari perkataan..betul x?



Antara testimony Krim Herbal Blend seperti gambar kat bawah...

 

 




Memandangkan krim ni produk paling murah sure semua nak tau harganya kan.. Harga pasaran RM27.50 jer.. celah gigi jer kalau nak beli kan..pastu banyak pulak benefit.. Tapi kalau nk harga diskaun boleh terus hubungi saya yer..InsyaAllah anda akan dilayan semesra yang boleh..hihi..
 
Ok..rasanya tu jer kot story pasal krim ni.. jom dapatkan sorang satu, letak kat umah masing2.. boleh jugak buat losyen untuk kegunaan harian..yang penting harga berbaloi dengan duit yang anda laburkan..
 
Salam sayang dari saya.. esok kita jumpa lagi..nk update benda lain pula..sorry yer..guna loghat sebelah utara sbb cheq orang utara..hehehe.. bye..

FB Rosshalinda Rozali I 011-35161912I ciklindakhairul@gmail.com
COD area Pulau Langkawi, lain2 area guna pos laju
 

APA YANG BEST DENGAN PERFORMANCE DRINK SHAKLEE???

Salam dan selamat pagi semua..

Alhamdulillah arini, saya dapat curi lagi masa untuk update produk Shaklee lagi.. this time nk story pasal PERFORMANCE DRINK  Shaklee...

 

 
 
Performance drink ni adalah minuman isotonic yang kaya dengan elektrolit dan mineral yang diperlukan oleh badan.. Kiranya lebih kurang macam 100% macam tu la tapi yang bestnya yang ni bukan ada gas yer..hihi.. Perisa pulak natural orange..so semua orang sure suka..x manis..just masam2 sikit jer..
 
Antara komponen elektrolit yang penting dalam PD :
 
 
 
PD dihasilkan kali pertama pada tahun 1980-an oleh saintis Shaklee dan Universiti Yale bagi membantu projek penerbangan Daedalus (human-powered flight programmed). Melalui perkasaan produk PD dari Shaklee, penerbangan Daedalus telah mencipta rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia yang terjauh iaitu 72 batu dan rekod ini masih bertahan sehingga kini..
 
Ia juga merupakan minuman sukan pertama bagi para atlet Amerika Syarikat. Pd juga direka khusus untuk para angkasawan NASA, Amerika Syarikat.
 
Para atlet bertaraf antarabangsa dan penegmabara terkemuka memilih PD sebagai pilihan utama mereka kerana minuman ini membantu mereka dalam mencipta rekod dunia baik dalam dunia sukan mahu pun pengembaraan.
 
Ujian klinikal membuktikan rumusan eksklusif OptiCarb yang sudah dipatenkan akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam tubuh.
 
Berbeza dengan minuman isotonic yang lain, PD mempunyai lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.
 

Antara manfaat utama PD :
  • Meningkatkan daya ketahanan badan - Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, me ingkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.
  • Memberi Tenaga dan Daya Ketahanan Fizikal - Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan seimbangkan metabolisme air dalam tubuh. Mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium dan chloride.
  • PD juga dirumus eksklusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang tinggal di kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja seharian.
  • Mencegah Penyahhidratan - mengurangkan kehausan, melembapkan kulit dan kelihatan muda.
  • Mengekalkan Paras Gula - Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah dan penting bagi tenaga otot dan percepatkan sembuhan akibat kecederaan otot.
PD adalah satu hidangan lazat untuk diminum bila2 masa saja tambah2 time cuaca panas dan boleh dicampur dengan minuman lain. PD juga sangat sesuai untuk para atlet, mereka yang berpuasa, sebelum dan selepas pembedahan, tidur lewat malam, keletihan, penyahhidratan otot dan kulit, vagina yang kering, cirit birit, tiada selera makan, rendah paras gula, pening dll.

Antara TESTIMONI PD seperti dlam gambar yer..



Untuk sebarang pertanyaan dan order dengan harga JIMAT bolehlah terus hubungi saya.. Normal price PD RM 82.50 untuk kegunaan satu bulan setengah.. tapi jika pembelian dengan saya harga RM82.50 x diapply yer..lagi murah ok..InsyaAllah..

Jom sapa2 yang selalu melakukan aktiviti harian yang terlampau sibuk tu, cepat2 dapatkan PD anda arini..hihi..

Sekian info untuk arini..nantikan update terkini dari saya untuk anda tentang set2 yang boleh dicombine dengan PD Shaklee..

Sekian.. :)

FB Rosshalinda Rozali I 011-35161912 I ciklindakhairul@gmail.com
COD area Pulau Langkawi, lain2 area guna pos laju
 
 


11 Oct 2014

PROMOSI BERGANDA OKTOBER INI!!!

Salam dan selamat malam..

Jumpa lagi la kita yer..hihi.. Bulan oktober ini walaupun minyak naik, Shaklee tetap turunkan harga barang..apa taknya..siap promosi 2 produk sekaligus..bestnya..

Apa yer produk yang offer bulan ni.. A ah..semestinya hot produk yang terlajak laris..Energising Soy Protein atau ESP..dan protin yang lain Mealshake.. wah!!! pakat terbeliak biji mata bila tau 2 produk ni offer kan..hihi..

Ha!!! Mai kita tengok apa yang kita dapat bila offer ni berlangsung..

First of all..ESP.. Beli 6 percuma 1.. So macam biasa dapat la free membership bernilai RM75 (65 ahli dan 10 kos pos)..pastu dapat pulak satu tong ESP bernilai RM150..tak habis lagi ooiii...dapat pulak bonus 15hb nov nanti bernilai RM36.30.. sapa nak bagi kan semua tu.. Tunggu apa lagi?? Sapa2 penggeat tegar ESP tu, wajib la grab offer ni..yang belum jadi ahli, kumpul order dengan kawan2..ambik sorang setong, kumpul 7 orang dapat harga lebih JIMAT.. bukan RM150 tapi RMxxx..rahsia..nak tau meh contact saya..

Jom tengok serba sedikit tentang ESP..


 Antara faedah pengambilan ESP seperti dlm gambar..

 
So next offer Mealshake...Beli 3 percuma 1 tong Mealshake berharga RM113.75..best..sapa nak bagi free kan 1 tong pun..
 
Apa itu Mealshake??
 
Mealshake ni sumber protin yang kaya dengan vitamin, zat dan mineral yang diperlukan oleh tubuh kita.. Boleh baca entry Mealshake di sini yer.. http://naturevitaminstoyou.blogspot.com/2014/10/mealshake-yang-ohsem.html
 
So untuk sebarang pertanyaan lanjut offer bulan ni, bolehlah hubungi saya melaui sms/call/wapp.. Jom order sekarang dengan HARGA JIMAT.. :)
 

 
FB Rosshalinda Rozali I 011-35161912 I ciklindakhairul@gmail.com
COD area Pulau Langkawi, lain2 area guna pos laju
 

Mealshake yang ohsem...

Salam semua...

Malam ni saya nak sembang pasal Mealshake... Mealshake ni adalah sumber protein dan menyediakan hidangan lengkap serta asid amino . Nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan seharian.



Mealshake diperbuat daripada bahan semula jadi seperti buah-buahan, sayur- sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dll. Lactabumin adaah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protin yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam system tubuh dari peringkat bayi sehinggalah dewasa. Biasanya Lactabumin ini mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobulin, lactoferrin, bacteriolysin dll.

Antara manfaat Mealshake adalah :

  • Sebagai nutrisi lengkap untuk tubuh kerana menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat yang diperlukan. Kekurangan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. juga mengandungi soya lesitin yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.

  • Membekal nutrisi kepada sel tubuh - kaya dengan protin(tidak mempunyai laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, imun dll.

  • Membantu tumbesaran - mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel utk proses membesar.

  • Anti-oksida - Mengandungi vitamin A, C, E zink, selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.

  • Mengembalikan seri wajah - Mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantik

  • Detoksifikasi - kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari usus dan perut.

Lagi Faedah Mealshake..


Harap entry kali ini berguna untuk anda semua.. Untuk tujuan pembelian dengan harga yang JIMAT boleh hubungi saya yer.. InsyaAllah anda akan dilayan dengan mesra..


FB Rosshalinda Rozali I 011-35161912I ciklindakhairul@gmail.com
COD area Pulau Langkawi, lain2 area guna pos laju
 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit






APA YANG BESTNYA B COMPLEX SHAKLEE??

Selamat pagi..
 
Alhamdulillah..new entry kali ni nak cerita tentang vitamin B Complex..
 
B Complex adalah vitamin yang diperlukan dalam tubuh badan kita..kelebihan dan kekurangan Vitamin B menyebabkan ketidakseimbangan vitamin B di dalam tubuh. Vitamin B ini adalah larut air, jika berlebihan ia kan disingkirkan melalui sistem pencernaaan.
 
Saintis Shaklee telah mencipta acid folic secara semula jadi yang pertama di dunia degan kadar serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti kerana asic folik yang semula jadi tidak mudah diserap oleh tubuh dan hamper 99% asid folik di pasaran bersifat sintetik. B Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B termasuklah 100% biotin dan asid folik yang mana kesemua 8 komponen ini perlu ada di dalam vitamin B untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna..
 

Manfaat utama B Complex

  • Menukar makanan kepada tenaga- bantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan/kelesuan.

  • Melawan tekanan atau stress - Memastikan kesihatan fungsi saraf, meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan imsomnia

  • Membantu tumbesaran - Mengalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak- kanak serta membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak dan tulang belakang bayi.

  • Membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut
 
  • Baik untuk mata - mengurangkan keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, perkasakn memori dan daya pemerhatian/focus
 
  • Mencegah anemia - membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang sirkulasi darah dalam tubuh, merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migraine, muntah, mabuk darat dan laut
 
  • Meredakan senggugut - baik untuk masalah PMS, meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman terutamanya individu yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit
 
  • Mencegah perlcche - dikenali sebagai kerekahan mulut, mencegah jangkitan lidah dan nafas berbau
 
  • Detoksifikasi - meredakan alahan


Kenapa pilih  B Complex Shaklee

Testimoni B Complex
 
 


So sebagai penutup, disarankan untuk memilih vitamin B yang mempunyai kesemua 8 komponen iaitu BI,B2B3,B5,B6,B12, asid folik dan biotin serta bukan jenis sintetik.. Untuk maklumat lanjut seperti biasa boleh terus contact saya..Harga pasaran RM53.75 sahaja dan untuk dapatkan harga penjimatan bolehlah berurusan dengan saya.. :)

FB Rosshalinda Rozali I 011-35161912 I ciklindakhairul@gmail.com
COD area Pulau Langkawi, lain2 area guna pos laju
 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit




KOLESTROL TINGGI?? Apa perlu buat???

Assalamualaikum..
 
Today saya nak kongsi cerita tentang KOLESTROL..
 
Apa itu KOLESTROL???
 
Kolestrol merupakan  bahan lemak yang terdapat dalam saluran darah dan kesemua sel-sel badan,. Ia merupakan komponen tubuh yang penting untuk pembentukan sel membrane, hormone, hempedu dan tisu-tisu lain di dalam tubuh kita.
 
Kolestrol dihasilkan semulajadi oleh hati kita tetapi boleh juga diperolehi memalui pemakanan harian kita. Kolestrol yang kita makan akan meningkatkan paras kolestrol di dalam darah dan apabila kandungan ini terlalu tinggi akan meningkatkan risiko penyakit jantung dan angina ahmar(strok)
 
Kolestrol di dalam darah kita terbahagi kepada dua iaitu
 
1. LDL (Lipoprotein ketumpatan rendah)
  • LDL dikeali sebagai kolestrol jahat kerana bila paras kolestrol LDL tetalu tinggi dalam darah boleh membentuk sejenis bahan melekit (plak) dalam saluran darah. Plak ini akan menyumbatkan saluran darah dan menyekat aliran darah seperti yang berlaku semasa serangan jantung dan angina ahmar.
          -
2. HDL (Lipoprotein ketumpatan tinggi)
  • HDL dikenali sebagai kolestrol baik kerana ia membantu mengangkut kolestrol dari salur darah balik ke hati untuk disingkirkan atau dalam erti kata lain HDL ini membersihkan saluran darah.
 
Antara faktor yang menyumbang ke arah tingginya kolestrol adalah :


 

Bagaimana untuk atasi masalah kolestrol secara semula jadi??
 
Masalah kolestrol ini boleh diatasi dengan semula jadi oleh Fitosterol. Fitosterol wujud semula jadi dalam kandungan yang sedikit dari sumber makanan seperti buah-buahan, sayuran, kekacang, biji-bijian, legume, bijiran dan minyak sayuran.
 
Fitosterol bertindak dengan bersaing dengan kolestrol untuk tapak penyerapan dalam sistem pengahadaman. Hasilnya penyerapan kolestrol akan dihalang dan ia akan disingkirkan keluar bersama-sama fitosterol dalm erti kata lain bila kita mengambil lebih fitosterol maka semakin kurang kolestrol yang dapat diserap oleh tubuh dan semakin tinggi untuk kita menurunkan paras kolestrol LDL.
 
Dalam diet harian kita, fitosterol perlu diambil 2000mg untuk membantu menurunkan paras kolestrol secara semula jadi
 
TAPI.... untuk mendapatkan 2000mg sehari fitosterol ini,  adakah kita mampu untuk memakan 200 biji lobak merah, 70 keeping roti dan 425 biji tomato sehari??


 
Jawapannya mesti tidak mampu kan.. Jadi Shaklee memperkenalkan satu produk iaitu PHYTOCOL-ST yang membekalkan 2000mg fitosterol tumbuhan sehari.. Kerja jadi lebih mudah, hanya mengambil 2 tablet phytocol-st sehari dapat memenuhi 2000mg fitosterol yang dapat membantu melawan kadar kolestrol dalam badan anda..
 


Testimoni PHYTOCOL-ST



Hope entry kali ini dapat memberi manfaat kepada anda.. Jika berminat untuk order atau merisik khabar tentang Phytocol-st ni, bolehlah contact saya.. Harga pasaran RM197, untuk dapatkan harga yang jimat boleh terus wapp/call/sms saya..

FB Rosshalinda Rozali I 011-35161912I ciklindakhairul@gmail.com
COD area Pulau Langkawi, lain2 area guna pos laju
 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit




APA ITU VIVIX SHAKLEE???

Assalamualaikum n slmt pagi..
 
Bersua lagi kita arini.. arini nak share serba sedikit tentang VIVIX Shaklee atau semua orang selalu panggil 'tonik ajaib' membantu merawat pelbagai penyakit..
 
Vivix merupakan supplement atau makanan tambahan untuk anti penuaan terbaik di dunia selepas penyelidikan bertahun tahun oleh Shaklee (syarikat supplemen no 1 di amerika).
 
Vivix kini menjadi perhatian pengguna seluruh dunia disebabkan kebaikan kandungannya selain melawan pelbagai jenis penyakit. Dengan hanya meminum sesudu vivix sehari, pengguna akan merasai perbezaannya..


 
Antara ramuan semula jadi yang terdapat dalam vivix adalah :

1. Muscadine Grape
  • Satu satunya anggur hebat di alam semula jadi yang mempunyai lebih dari satu kromosom, yang mana ahli sains percaya berpotensi untuk memanfaatkan kesihatan.
  • Mengandungi asid ellagik dlm kepekatan yang tinggi, satu phyto-nutrient yang tidak dijumpai di dalam anggur-anggur yang lain dan mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti bakteria.
2. Purple Carrot
  • Adalah sumber terbaik vitamin A dan mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes.
  • Ianya juga mengandungi kapasiti anthocyanins iaitu anti oksidan yang  tertinggi.
  • Kajian juga menunjukkan Anthocyanins mempamerkan banyak aktiviti biologi termasuk anti oksidan, anti radang, anti-microbial dan anti-carcinogen dan memberi kesan kepada saluran darah, platelet,dan lipoprotein yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.
3. Eldeberry
  • Berkesan mengubati symptom flu, terutama sekali influenza B.
  • Berry ini mengandungi flavonoids, yang mempunyai anti-oksidan yang kuat untuk mengukuhkan system imun melawan jangkita virus dan bakteria.
  • Juga kaya dengan sebatian anthocyanin yang meberi kesan anti-radang dan mengurangkan symptom seperti sakit otot, sakit atau demam yang berkaitan dengan selsema dan influenza.
  • Kaya dengan vitamin A, B dan C serta nutrient seperti asid amino, caretonoid, tannin dan rutin.
  • Eldeberry juga mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk strok, pengurangan stress, membaiki penglihatan dan penghadaman.
4. Polygonum Cuspidatum
  • Adalah tumbuhan perennial yang besar berasal dari asia dan sumber komersial Resveratrol yang terdapat dalam ekstrak dalam kulit dan biji anggur merah.
  • Mempunyai banyak manfaat kesihatan dan digunakan sebagai supplemen resveratrol iaitu dapat membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet, dan mengurangkan berat badan.
Antara kebaikkan dan faedah daripada VIVIX  adalah seperti berikut :
 

Testimoni Vivix Shaklee





Pendek kata,vivix ni boleh membantu atasi pelbagai penyakit sebab itulah dipanggil tonik ajaib.. Rasa vivix tidak seperti ubat ianya hanya masam masam manis jer.. Harga pasaran RM495 tapi untuk mendapatkan harga diskaun boleh terus call saya..
 
Harap entry kali ini dapat membantu sesiapa yang mencari supplement untuk penyakit2 kronik seperti kanser dan sewaktu dengannya.. Maklumat lanjut boleh terus contact saya melalui wapp, message atau call.. Rundingan PERCUMA..no caj..hihi..

FB Rosshalinda Rozali I 011-35161912 I ciklindakhairul@gmail.com
COD area Pulau Langkawi, lain2 area guna pos laju
 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit







10 Oct 2014

KENAPA PENTINGNYA KALSIUM KEPADA TUBUH BADAN KITA???

Kalsium adalah mineral yang terbanyak dalam badan kita iaitu lebih daripada 90% bahan keras dalam tulang dan gigi. Kita memerlukan kalsium untuk pembentukan tulang yang kuat serta gigi yang sihat.Ia juga diperlukan untuk pembekuan darah, penghantaran gerak balas saraf, dan kontraksi otot. Perana kalsium adalah untuk mencegah osteoporosis.
 
 
sumber kalsium
 
 

Berapa kalsium diperlukan?? Institut kesihatan kebangsaan mengesyorkan 100mg sehari bagi wanita dan 1500mg bagi wanita pasca putus haid. Kebanyakan wanita menghadkan pengambilan susu dan keju kerana kalorinya tetapi pengambilan purata wanita kurang daripada 600mg sehari..sebab tu kebanyakan wanita akan mengalami masalah kerapuhan tulang awal sebelum usia..

Berapa Jumlah Kalsium Yang diperlukan?



Anda akan kekurangan kalsium bila...



Jika anda mempunyai tanda2 di atas, seeloknya amalkan pengambilan kalsium yang cukup..Bagi saya, OSTEMATRIX Shaklee adalah pilihan yang terbaik kerana kaya dengan kalsium, magnesium, vitamin D, boron dan zinc yang diperlukan oleh tubuh badan kita..



 
Kenapa perlukan Ostematrix Shaklee???



Antara Testimoni Ostematrix Shaklee..






Harap entry kali ini dapat memberi sedikit info kepada anda semua.. Untuk yang nak order ostematrix boleh contact saya terus.. Harga Jual RM61 satu botol.. Untuk dapatkan harga diskaun boleh terus call/message/wapp saya..

FB Rosshalinda Rozali I 01135161912  ciklindakhairul@gmail.com
COD area Pulau Langkawi, lain2 area guna pos laju
 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit



 


Alami masalah GOUT?

Assalamualaikum.
 
Bertemu lagi kita..hihi.. Ok..arini saya nak share tentang masalah GOUT...
Raya haji baru2 ni, balik kampung mertua di batu kikir negeri sembilan..so masa ni la kan nak wat lawatan ke rumah adik beradik serta saudara mara kan..
 
So ptg raya, kami melawat ke rumah pak long di Felda Pasoh..  
Bila tengok keadaan dia, memang terdetik dalam hati perkataan 'kesian'..
Apa taknya, dia kena gout agak teruk..jari2 tangan mmg dh x boleh bengkok n bengkak yang agak teruk la..dah bermacam2 cara dh cuba untuk hilangkan gout tu..
 
Apa yang kita faham pasal GOUT ni? So..sebenarnya gout ni adalah sejenis penyakit di mana asid urik di dalam badan terlampau tinggi . Asid urik ini adalah bahan kumuhan yang berasal dari sejenis protein yang dipanggil purin. Bagi penghidap gout, asid urik yang berlebihan ini tidak dapat dikeluarkan melalui proses perkumuha, jadi akan berkumpul di bahagian sendi sendipesakit tersebut.Penyakit ini sering dihidapi oleh lelaki yang berusia antara 30 hingga 60 tahun.
 
Tanda-tanda penyakit gout adalah seperti :
  • Gout lazimnya menyerang ibu jari kaki.
  • Ibu jari kaki menjadi merah, panas, bengkak dan tersangat sakit.
  • Serangan selalunya berlaku secara tiba-tiba, kerap kali semalaman.
  • Sendi yang diserang menjadi bisa sehinggakan geseran dengan selimut pun begitu menyeksakan.
  • Sakit mungkin berlarutan berhari-hari, atau sekurang-kurangnya 1-2 minggu untuk reda jika tidak dirawat.
  • Sakit mungkin menyerang kembali selepas berminggu atau bulan.
  • Gout boleh menyerang sendi-sendi lain seperti buku lali, lutut, pergelangan tangan dan jari.
 
 
KOMPLIKASI
  • Asid urik boleh berkumpul di bawah kulit membentuk benjolan di panggil ’tophi’

  • Dalam saluran urinari (air kencing), ia boleh berkumpul membentuk ’batu karang’.

Penghidap gout juga sering menghidapi penyakit atau masalah kesihatan lain seperti:
  • Kegemukan
  • Darah tinggi
  • Hiperlipidemia
  • Diabetes

RAWATAN/ RAWATAN ALTERNATIF

Gout adalah suatu penyakit yang boleh sembuh tetapi anda harus mengambil langkah-langkah untuk mengatasinya.

Antara rawatan yang disediakan di hospital adalah rawatan serangan akut dan rawatan Jangka Panjang.

Oleh kerana gout disebabkan oleh asid urik yang berlebihan dalam badan, anda haruslah mengelakkan faktor-faktor yang boleh menambahkan paras asid urik.

Bagi sesetengah pesakit yang inginkan rawatan alternative, bolehlah mencuba SET GOUT Shaklee yang terdiri daripada :

 
1. Alfalfa Complex - untuk menyingkirkan toksin secara lembut dari badan, namun    
    pengambilan alfalfa memerlukan pesakit mengambil air yang banyak.
 
2. Omega Guard    - mengelakkan inflamasi pada sendi-sendi pesakit dan sebagai langkah 
    berjaga- jaga sebelum bengkak intu menjadi lebih teruk
 
3. Advance Joint Health - memberi keselesaan pada sendi
 
4. Performance Drink - memastikan kandungan air dan gula mencukupi
 
 
TESTIMONI GOUT SHAKLEE
 


PEMAKANAN

Di bawah disenaraikan makanan yang kaya dengan purin:.

ELAKKAN MAKAN

KURANGKAN MAKAN
  • Organ dalaman seperti hati, paru-paru, ginjal dan otak
  • Ikan bilis, kembung, sardin
  • Daging cincang
  • Ekstrak daging, ragi (seperti Marmite) dan kiub rebusan daging
  • Makanan bercengkerang seperti ketam, udang dan kerang
  • Asparagus, bunga kobis, cendawan dan bayam
  • Peanuts, lentil, beans and peas
  • Poultry
  • Roti jagung dan bijirin

 Semoga info yang saya sediakan dapat memberi maklumat kepada anda semua..

Untuk sebarang pertanyaan  tentang SET GOUT ini, sila pm/call/wapp saya..InsyaAllah rundingan PERCUMA..

COD area Pulau Langkawi, lain2 area guna pos laju
 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit


BlogRosshalindarozali © . Designed by MaisarahSidi.com