BlogRosshalindarozali: February 2014

Pages

28 Feb 2014

TIADA LAGI MIMPI NGERI SEMASA BERPANTANG...

Dunia semakin canggih dan serba moden sekarang..semuanya nak senang kan..termasuklah bab semasa berpantang selepas melahirkan anak.

Tempoh masa selama 44 hari banyak menguji kesabaran seorang wanita termasuk diri saya sendiri..Ikut tradisi berpantang cara orang melayu, tujuannya adalah untuk mendapatkan balik tubuh badan sebelum mengandung lagi dan menjadi sihat dan cergas seperti sediakala.

Jadi terdetik di dalam hati apakah set2 yang sesuai untuk kembalikan kecergasan seperti sebelum ini..Ada segelintir yang masih menggunakan cara lama iaitu bertungku, berbengkung, akar2 kayu dan jamu..

Dengan Shaklee, InsyaAllah anda tidak perit untuk melalui semua proses itu kerana segalanya senang..Tidak Panas dan semua supplement ini sesuai untuk kesihatan ibu serta anak.

Shaklee menawarkan SET BERPANTANG terdiri daripada :-

  • VITALEA
         - Membekalkan 28 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oelh badan ditambah
           dengan iron formula iaitu zat besi untuk memulihkan kecergasan badan ibu2 dalam
           pantang yang kehilangan banyak darah semasa proses kelahiran.
  • B COMPLEX
       - Untuk melancarkan peredaran darah, membantu mengurangkan stress kerana
         kebiasaannya ketika waktu berpantang ibu2 akan stress. Ia juga membantu 
         pembentukan sel darah merah yang sihat bagi mengelakkan anemia.
  • SUSTAINED RELEASE VITAMIN C
        - Untuk meningkatkan  sistem imun tubuh dan elakkan dari demam atau sakit serta
          membantu menyembuhkan tisu-tisu kulit ketika bersalin
  • ENERGISING SOY PROTEIN (ESP)
        - Untuk membekalkan tenaga berpanjangan, menjadikan badan sihat dan kurang
          letih ketika berjaga malam, mengecutkan rahim, memekatkan susu ibu, so baby
          akan cepat kenyang selepas menyusu, menganjalkan kembali payudara yang
          kendur, cepat kenyang dan salah satu cara untuk ibu2 mendapatkan kembali 
          bentuk badan sebelum kehamilan.
  • OSTEMATRIX 
        - Sumber Kalsium untuk ibu kerana semasa kehamilan dan bersalin wanita akan
          kehilangan kalsium serta untuk menghindarkan dari sembelit semasa pantang.
  • ZINC COMPLEX
        - Membantu dalam penyembuhan luka dalaman dan luaran dengan cepat.Ia
          pengganti ikan haruan serta dapat menghalang infeksi kulit.

  • SET TAMBAHAN (ALFALFA COMPLEX)
        - Merupakan supplement penting untuk mempercepatkan proses penghasilan susu ibu
          serta menolong memulihkan kembali urat selepas bersalin



Apa yer yang special sangat dengan SET BERPANTANG Shaklee ni???

  1. Tidak Panas (Bayi terhindar dari jaundis atau kuning)
  2. Sesuai untuk ibu yang tidak menggemari jamu
  3. Membuatkan kulit ibu dan bayi lebih cantik dan gebu
  4. Elak sembelit
  5. Mengurangkan keguguran rambut
  6. Elak stress dan kemurungan

Jom sapa2 nak order atau untuk maklumat lanjut tentang set berpantang ni, sila hubungi saya. InsyaAllah anda akan berpuas hati dan berpantang dengan mudah.

Hubungi Saya:

FB Rosshalinda Rozali I 011-35161912 I ciklindakhairul@gmail.com
COD area  Pulau Langkawi, lain2 area guna pos laju
 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit

26 Feb 2014

INGINKAN KULIT CANTIK & GEBU TANPA SEBARANG SUNTIKAN???

Seringkali bermain di kepala kita bila bersiar2 tengok orang tu cantik, terlintas juga di hati kita nak cantik macam dia kan..

Tapi...Cantik tu sebenarnya subjektif..Setiap orang ada pendapat masing2 mengenai cantik.. Ada suami dh kata ok dengan kecantikan isteri dia tetapi si isteri masih belum lagi berpuas hati..So susah nak diramalkan sejauh mana pespektif mengenai CANTIK ni..

Ok..Now time saya nak introduce tentang supplement shaklee yang sesuai untuk kecantikan dalaman ataupun luaran..Set ini bukan sahaja untuk kecantikan muka sahaja malahan termasuk tubuh sekali..

Set ini ada 4 jenis :-

  • Vitamin E Complex
  • Vitamin C
  • B Complex
  • Energising Soy Protein (ESP)

Bagaimana Set ini dapat membantu anda??

Set ini didatangkan khas untuk sesiapa yang ingin menjaga kesihatan kulit yang mana akan menolong untuk :-

  • Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis2 halus
  • Mencegah penuaan
  • Menjadikan kulit lebih kenyal dan tegang
  • Mencerahkan kulit
  • Mengurangkan parut jerawat
  • Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
  • Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
  • Menjadikan wajah lebih berseri
  • Mengurangkan pigmentasi
  • Mengurangkan strechmark selepas bersalin
  • Melancarkan peredaran darah
Dengan mengamalkan set ini, InsyaAllah kulit yang anda idamkan akan dapat tetapi sentiasa konsisten dengan cara pengambilannya..semuanya dengan hanya supplement dari sumber semulajadi dan atas izin Yang Maha Esa.

Berminat untuk order dengan harga mengikut bajet anda, sila hubungi saya.. Rundingan adalah percuma..
 
 
Hubungi Saya:

FB Rosshalinda Rozali I 011-35161912I ciklindakhairul@gmail.com
COD area Pulau Langkawi, lain2 area guna pos laju
 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit

24 Feb 2014

NAK KURUS??? TAPI NAK AMBIK SUPPLEMENT APE YER???

Salam..semoga arini kita penuhi dengan amalan2 sunat yang sudah tentunya berikan pahala untuk kita..

Arini saya ingin share tentang bagaimana untuk kurus dengan cara sihat?? Lumrah sebagai manusia kan, siapa nak jadi GEMUK..ada LEMAK sana sini..tentu jawapannya tidak kan..Semua manusia kalau boleh nak dapat berat badan yang ideal jer..

Tapi ada segelintir golongan yang mempunyai berat badan yang berlebihan, dan jika perkara ini tidak dirawat mungkin akan menyebabkan terjadinya penyakit Diabetis Melitus dan sakit jantung.Kita boleh lihat di Malaysia sendiri khususnya, banyak perkara yang boleh menyumbang ke arah kegemukan..saya petik dari klikdokter, terdapat beberapa faktor yang menyebabkan kegemukan :-
  1. Pola Pemakanan yang tidak seimbang
  2. Genetik
  3. Kurang Tidur
  4. Kurang Bersenam
Disebabkan beberapa faktor inilah, anda disarankan untuk berdiet dan mengurangkan berat badan secara sihat dan semulajadi dengan SET KURUS Shaklee. Anda perlu tahu bagaimana set ini dapat membantu anda..Ia semudah A,B C..chewah..macam tu jer ke??

~ First step PECAH DAN CAIRKAN LEMAK
~ Second step SINGKIRKAN LEMAK (DETOXS)
~ Third step BINA SEMULA OTOT GELEBER DAN ELAKAN LAPAR

BAKAR ATAU PECAHKAN LEMAK
  • Lecithin - Diestrak dari soya tanpa bahan kimia dan membantu untuk mencairkan lemak atau

  • Omega Guard - memecahkan lemak dan membantu mengawal selera makan kerana diperkaya dengan hormone leptin untuk menyekat selera makan (sesuai untuk lemak degil dan tepu)
DETOXS ATAU SINGKIRKAN LEMAK
  • Herblax- kombinasi daripada tumbuhan herba yang terkenal untuk membantu proses penghadaman dan usus tang tidak sihat.Ia akan membantu membersihkan lemak, lender, toksin yang melekat di dinding usus melalui system pembuangan.

  • Alfalfa - Bertindak sebagai fiber yang akan mengangkut keluar lemak dan toksin dari dalam tubuh yang dipecahkan oleh lecithin dan omega
BINA SEMULA OTOT GELEBER DAN ELAKKAN LAPAR
  • Cinch Shake Mix - Ada 3 perisa (coklat, vanilla dan caffe latte). Protein soya membantu rasa kenyang, membantu meningkatkan metabolisme badan serta mengandungi leucine untuk mengekalkan otot supaya badan tak menggeleber bila sudah kurus nanti.

  • ESP - Sumber protein dan membantu dalam proses menurunkan berat badan dan memberikan kita kenyang.
Sebaiknya, semasa pengambilan set kurus Shaklee ini, perlulah seiring dengan pengambilan makanan seimbang,kurang kolestrol, banyakkan sayuran dan buahan, dan bersenam untuk pembakaran kalori selari dengan pemakanan yang diambil seharian.InsyaAllah PASTI BERJAYA.


Kini anda boleh memilih set kurus megikut bajet anda!!!

Hubungi kami untuk memilih set kurus mengikut kehendak anda dan kami akan sarankan harga mengikut set bajet anda pilih.




















Hubungi Saya:
FB Rosshalinda Rozali I 011-35161912I ciklindakhairul@gmail.com
COD area Perlis, ALor Setar Dan Pulau Langkawi, lain2 area guna pos laju
 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit

 




20 Feb 2014

PENGHIDAP RESDUNG KRONIK??? JOM RAWAT SEKARANG..

Selalu kita sering dengar pasal resdung kan..Tahukah anda apakah maksud resdung sebenarnya???
 
Resdung (sinusitis) adalah sejenis penyakit dimana terjadinya radangan pada rongga sinus yang menyebabkan jangkitan kuman..

contoh jerawat resdung yang kronik
 
Pada keadaan normal, kuman resdung ini sedia ada pada rongga hidung tapi tak menyebabkan apa2 penyakit sebaliknya jika kuman resdung ini membiak tanpa kawalan akan menyebabkan berlaku kepincangan pada pertahanan tubuh..
 
Apakah gejala2 resdung???


So, sesiapa yang mengalami simptom2 di atas, dinasihatkan untuk dapatkan rawatan awal kerana resdung ni kita tak akan nampak dari luar, kadang2 di dalam..Saya ingin bercerita sikit mengenai resdung yang menyerang salah seorang kawan kakak saya dimana batang hidungnya semakin lama semakin turun dan jatuh.bila bersembang dan bercakap dengan orang ini, kita rasa tidak selesa kerana bau nafasnya yang amat kuat..
 
Itulah PADAHNYA kuman resdung yang semakin membiak dalam tubuh badan kita..
 
Kini anda tidak perlu risau lagi dengan masalah yang menghantui diri anda dengan adanya SET RESDUNG Shaklee ni..



 
Set resdung ini terdiri daripada :-
  • Alfalfa Complex (Membuang toksin2 dalam badan serta membantu mengurangkan keradangan akibat resdung)

  • B Complex (B for beauty, so vitamin B ni berfungsi untuk melancarkan peredaran darah dan memang sesuai untuk kulit yang mempunyai masalah)

  • VITAMIN C (sebagai anti oksidan untuk kulit, menegangkan kulit serta untuk pertahanan antibodi)

Untuk sebarang pertanyaan atau rundingan sila jangan malu atau segan untuk komen dan tinggalkan pesanan anda..Harga set ini mampu anda beli dan kosnya tidaklah begitu mahal yang penting berbaloi dengan wang yang anda laburkan dan tahan lama penggunaan set ini.
 

Hubungi Saya:
FB Rosshalinda Rozali I 011-35161912 ciklindakhairul@gmail.com
COD area Perlis, ALor Setar Dan Pulau Langkawi, lain2 area guna pos laju
 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit

19 Feb 2014

SUSU KURANG?? USAH RISAU LAGI DENGAN ADANYA SET PENYUSUAN SHAKLEE..

Alhamdulillah..Arini saya ingat nak share pasal Breastfeeding Set @ set penyusuan Shaklee..Set penyusuan Shaklee terdiri daripada ESP, VITALEA, B COMPLEX, VITAMIN C PLUS, OSTEMATRIX & ALFALFA COMPLEX..


Set penyusuan ini akan membekalkan nutrient lengkap untuk ibu dan bayi. Proses penyusuan akan menjadi lebih mudah..

Saya tak cakap kosong jer, sebab memang saya pengguna set penyusuan ni..Alhamdulillah..sampai sekarang masih bagi ada susu untuk Ayra..hehehe..even kat rumah pengasuh dia minum susu formula..at least saya berusaha nak bagi susu ibu kat Ayra kan..

Ok..let see apa faedah set penyusuan ni untuk anda mommies..

  • ESP ~ Sumber protein untuk ibu, baby,bagi tenaga untuk ibu, menyenyangkan si ibu sebab waktu menyusu kebiasaanya ibu akan kuat makan, so salah satu fungsi esp untuk kekal kenyang, serta bagi susu ibu berkrim dan pekat..so baby akan cepat kenyang..
  • VITALEA ~ Sumber multivitamin dan multimineral yang penting untuk tubuh
  • B COMPLEX ~ bertindak sebagai anti stress, membantu mengurangkan keletihan,kelesuan..jika si ibu stress akan mengganggu proses pengeluaran susu..
  • VIT C PLUS ~ untuk immune booster si ibu serta baby,so x cepat la kena jangkitan penyakit seperti selsema dan sebagainya..
  • OSTEMATRIX ~ untuk menggantikan kalsium yang hilang semasa tempoh kehamilan,bersalin,berpantang dan penyusuan..jadi ostematrix sumber kalsium untuk si ibu serta bertindak untuk hilangkan lenguh2 kebas2 anggota badan..
  • ALFALFA COMPLEX ~ bertindak sebagai 'milkbooster'  untuk banyakkan susu ibu serta memudahkan proses pembuangan si ibu..

So, tunggu apa lagi ibu2, jom berikan nutrient terbaik untuk tubuh anda walaupun anda berniat untuk susukan si manja anda sehingga usia 2 tahun..Yang penting, baby kita gembira, kita pun sihat dan kuat tanpa sebarang penyakit semasa tempoh penyusuan..

Saya dah..Anda pula bila??? Nak dapatkan set penyusuan ini dengan harga JIMAT boleh direct pm or call saya yer..Selain itu, banyak kombinasi set penyusuan untuk anda mengikut BAJET anda..nantikan entry seterusnya yer..

 
 
Hubungi Saya:
 
 
FB Rosshalinda Rozali I 011-35161912 I ciklindakhairul@gmail.com
Pages www.facebook.com/messages/KedaiSupplementku
COD : Area  Pulau Langkawi dan  lain2 area guna pos laju

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit




5 Feb 2014

Cerita tentang Energising Soy Protein (ESP)

Arini nak bercerita pasal Energizing Soy Protein atau nama lain ESP..dulu persepsi saya tentang soya ni lain sikit..org selalu cakap x berapa elok minum soya ni..tapi sekarang dah lain..ESP nih dh jadi minuman kegemaran..bancuh 2 scoop campur dgn milo dan air sejuk..fulamak!!! best..sedap jer masuk melalui tekak..hehehe..

Ok..sebenarnya ESP adalah soya yg bebas lemak dan sumber protein tang baik untuk badan kita...Protein adalah salah satu nutrein yang asas untuk pembentukan sel2 dan tisu dalam badan kita. Selain itu protein memang penting untuk tenaga kita..hari2 kita guna tenaga kan, so hari2 la wajib ada protein dalam setiap hidangan kita..

Bercerita pasal ESP, sebenarnya serbuk ESP ni adalah sumber protein soya yang terbaik kerana menyediakan 14g protein soya bukan GMO, berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh kita perlukan. ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa serta kolestrol..so memang sangat sesuai la untuk orang yang nak DIET ataupun yang ingin tahan lapar, dengan ESP kita akan kenyang..

Shaklee ESP juga :-

1. Protein Soya (tumbuhan) yang udah dihadam berbanding protein haiwan
 
2. Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan
    sumber tenaga yang konsisten

3. Protein soya rendah lemak dan tanpa kolestrol.
 4. Mengandungi 5 Vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian dan soya
   Isoflavones (diproses menggunakan air bukannya alcohol). Kajian menunjukkan yang
   soya akan membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.

5.Program soya bukan-GMO (selamat daripada toksin) ini dihasilkan di bawah satu program
   yg digelar Identity Preservation Program (IPP)dimana kacang soya dipantau dan dijaga
  dengan teliti dari proses menanam hinggalah proses pemprosesannya..
 
6. Membekalkan tenaga berterusan selama beberapa jam.

7. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan anjal dimana ia dapat merangsang
   regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan, mempercepatkan pemulihan luka
   serta memudarkan parut.

8. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya
    kebiasaannya bersifat keasidan.
 
9. Mengandungi Isoflavones yang membantu mengurangkan risiko kanser, bertindak
   sebagai anti-oksidan, menguatkan sistem imun tubuh, mempertingkatkan tahap  
   kolestrol baik, memelihara kesihatan jantung dan mencegah risiko osteoporosis.
Selain itu, banyak lagi kombinasi ESP untuk anda.. ;)


Hubungi Saya:

FB Rosshalinda Rozali I 011-35161912 I ciklindakhairul@gmail.com
COD : Area Pulau Langkawi dan lain2 area melalui POS LAJU

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang jenis penyakit
BlogRosshalindarozali © . Designed by MaisarahSidi.com