BlogRosshalindarozali: 2015

Pages

19 Oct 2015

5 Kelebihan Esp untuk wanita HAMIL...

Assalamualaikum semua..
Sekarang ni dah jadi trend kan, ibu2 hamil akan cari ikhtiar yang sesuai sebagai alternatif untuk tambahkan nutrisi si ibu dan baby yang dikandung sepanjang tempoh kehamilan..
Dan yang paling popular, pakat2 cari alternatif untuk dapat baby yang gebu..tak salah kan berikhtiar..so sebagai salah satu alternatif, anda boleh cuba Esp shaklee..
Esp adalah soya non-gmo means tak diubah suai secara genetik..jadi sangat selamat untuk ibu2 hamil..selain dari itu, ada 5 kelebihan Esp untuk anda wahai preggy woman..
1- Nak dapatkan baby kulit cerah dan gebu..protin memang terbaik untuk tisu2 dan sel2 dalam badan..
2- Esp bantu tingkatkan sistem imun dan antibodi si ibu..jadi tak de la mudah dan senang diserang penyakit sepanjang tempoh kehamilan..
3- Esp kawal berat badan si ibu..so, tiada masalah berat badan naik secara mendadak..dan elakkan serangan diabetis..
4- Esp bantu pembentukan otot dan otak bayi..seperti yang kita sedia maklum, protin memang sangat diperlukan untuk pembentukan sel2 yang sihat..
5- Bantu elak 'morning sickness' diawal kehamilan..disamping beri tenaga buat si ibu yang alami muntah2 & mual2..
So??? Apa yang anda tunggu lagi?? Dapatkan Esp sekarang untuk tempoh kehamilan anda..
Boleh terus wapp @ call saya untuk order dengan harga JIMAT.. ^_^


Hubungi saya:

FB Rosshalinda Rozali I 011-35161912 I ciklindakhairul@gmail.com
Pages www.facebook.com/messages/KedaiSupplementku 
& www.facebook.com/messages/SumberBotani1001Khasiat
* COD area Balok, Sg Karang, Beserah, Kuantan dan pos laju ke SELURUH MALAYSIA


17 Oct 2015

Offer Yang Tak Patut Anda Lepaskan!!!

Assalamualaikum semua..

Seperti yang kita sedia maklum..VITAMIN E memang terkenal dgn Antikoksidannya..terbaik untuk masalah kulit kan..

Tapi...tahukah anda..Vitamin E lebih dari itu tau fungsinya..vitamin e ni, saya jadikan as first aid kits di rumah..

Sebagai ibu yang ada anak2 yang makin membesar, kalau anak2 tak terjatuh atau terluka terkena sesuatu, memang bukan proses membersar la kan..so bila anak2 tejatuh, jari terkepit pintu ke, saya cuma applykan vitamin e saja di luka atau bengkak tersebut..Alhamdulillah..setakat ni memang berkesan..bengkak sekejap saja surut..luka cepat sembuh..

Kalau nak lihat dari pelbagai sudut, memang vitamin e ni, supplement yang wajib anda cuba..seisi keluarga boleh guna yer..

So, bulan Oktober ni, shaklee ada buay clearance sale.. beli satu FREE satu..memang patut la penggemar vitamin E memborong sekarang..

Untuk order dan info lanjut boleh terus hubungi saya..

Fb : Rosshalinda Rozali
Phone No :011-35161912
Fb Page : Kedai Supplementku
Cod : Area Pulau Langkawi

20 Aug 2015

Luka pesakit KENCING MANIS CEPAT SEMBUH dengan Vivix & Zinc Complex!!!

Assalamualaikum & Selamat pagi semua..

2 hari lepas saya dapat feedback yg amat menggembirakan dari seorang adik ni yg berikhtiar untuk bagi Zinc Complex & Vivix buat ayah tercinta yg baru lepas operate buang di bahagian kaki akibat KENCING MANIS..

Menurut adik ni, sebelum ini, ayahnya alami luka kecil saja tapi tak sangka makin lama makin membesar dan hinggalah doktor terpaksa membuat keputusan untuk potong sikit di bahagian kaki kiri ke paras lutut seperti dalam gambar..

Alhamdulillah..selepas 3 hari amalkan Vivix & Zinc Complex secara konsisten, air bisa dan nanah cepat kering & luka cepat sembuh..menurut doktor yg merawat, kebiasaannya selepas operate jahitan akan dibuka selepas satu bulan tetapi dari kes ayahnya, luka jahitan dah boleh buka minggu depan..memang cepat.

Seperti kita sedia maklum, bila pesakit kencing manis alami luka, luka tersebut memang lambat sembuh tak seperti orang biasa..ini kerana disebabkan oleh kadar gula di dalam darah yg terlalu tinggi..bila ini berlaku, pembuluh darah akan menyempit dan mengganggu peredaran darah.

Bila hal ini terjadi kebiasaannya untuk oksigen dan nutrisi sampai ke bahagian luka akan mengambil masa yg lambat tak seperti luka biasa yg ambil masa 3-14 hari..

Kadar gula dalam darah yg tinggi juga akan mengurangkan fungsi sel darah merah untuk membawa nutrisi ke seluruh jaringan tubuh, dan juga mengurangkan fungsi sel darah putih yg mempunyai peranan untuk melawan infeksi..

Kadang kala akan terjadinya kerosakan saraf juga dimana pesakit kencing manis  tidak rasa apa2 jika alami luka kecil kerana kebas dan pesakit biasanya akan rasakan kesakitan bila terjadinya infeksi atau luka makin dalam dab luas..

So, peranan Vivix dan Zinc Complex adalah untuk mempercepatkan proses penyembuhan luka tersebut dimana Vivix dapat membantu baiki semula sel2 & tisu2 dalam badan yg rosak..jadi berbalik kepada luka kencing manis, bila fungsi sel darah merah, darah putih, saraf2 yg rosak tadi terjadi, dengan pengambilan Vivix secara konsisten akan baiki semula fungsi2 tersebut..

Jadi..saya sarankan anda yg ada sedara mara atau yg alami sendiri penyakit ni bolehlah berikhtiar dengan Vivix dan Zinc Complex..insyaAllah..

Untuk order dan info lanjut blh wapp saya  @ call 01135161912..FREE POSTAGE yer..tq semua..

10 Aug 2015

TAK SUKA MINUM SUSU KETIKA HAMIL???

Assalamualaikum semua..

Alhamdulillah..kembali bersiaran setelah lama menyepi..

Kali ni kita kupas tajuk berkaitan perlukah kalsium ketika hamil???

Seperti yg sedia maklum, wanita ada 4 peringkat dimana kalsium akan hilang dari tubuhnya.

1. Ketika datang bulan yakni ketika period..

2. Ketika Hamil..dimana kalsium akan diserap oleh baby yg dikandungkan..

3. Ketika bersalin..dianggarkan akan hilang hampir sekilo kalsium ( saya pernah terbaca yg ni)

4. Ketika proses penyusuan bayi..

Jadi..jika kalsium yg diambil tidak cukup, ada risiko di kemudian hari dimana ada masalah KEBAS2 KAKI TANGAN, LENGUH2, KEJANG KAKI, OSTEOPOROSI, GIGI RONGAK SEBELUM USIA dll..

Back to topik kita..wanita hamil perlukan KALSIUM yg cukup semasa proses kehamilan..skrg ni banyak pil2 kalsium yg ada di pasaran..Yang tidak suka minum susu semasa hamil, boleh mencuba OSTEMATRIX SHAKLEE..kaya dgn kalsium & magnesium, vitamin D untuk memudahkan lagi penyerapan kalsium ke dlm bdn, boron, mangan dll.

Sepanjang tempoh kehamilan, saya cuma amalkan pil ostematrix & Alhamdulillah tak pernah kena kejang kaki di pagi hari..dan yang paling best, susu meriah selepas bersalin..

Ostematrix shaklee ni senang ditelan..anda tak perlu risau jika anda tak suka minum susu seperti saya, boleh amalkan pil ni semasa hamil..kadang tu ada orang takut amalkan minum susu kerana takut dengan kandungan gula yg tinggi di dalam susu..tambahan pula jika ketika hamil anda disahkan menghidap Diabetis..so dengan Ostematrix, hasilnya pasti memuaskan..

Info lanjut boleh terus

Wapp/ Call/sms ~ 01135161912

26 May 2015

PIL TIDUR TANPA BAHAN KIMIA..

Susah nk LELAPKAN MATA??

Pukul 2@3pagi masih BERJAGA??

Takkan nak telan PIL TIDUR setiap malam kan..mai try cara yg senang utk dptkn tidur yg nyenyak..

Semestinya TANPA DADAH @ BAHAN KIMIA..

Pm sy skrg!!!

Rosshalinda Rozali
01135161912

15 May 2015

Set KEHAMILAN POPULAR abad ini...

WOW!!! JIMAT & JIMAT...

Salam..

Bakal mommies yg masih tercari2 set untuk digunakan sepanjang tempoh kehamilan nanti..jom try set ini

Melalui pengalaman diri sendiri sepanjang amalkan..

♥ Rasa bertenaga..
♥ Kurang lapar..
♥ Loya xde..
♥ Berat naik tak mendadak..konsisten sj.
♥ HB cantik..maintain 11 ke ats..
♥ Senang n mudah bersalin..
♥ Kulit baby putih bersih..
♥ KEJANG KAKI tak de..
♥ Yang pastinya ohsem..

Dengan setiap pembelian SET LENGKAP KEHAMILAN ini & register ahli shaklee, anda akan dapat...

★ CASH BONUS RM20+
★ FREE VITALEA lagi sebotol..boleh guna 4 bulan lagi..
★ 5% DISKAUN & JIMAT RM20+

Tunggu apa lagi?? Rebut peluang skrg sblm kehabisan stok..

Info lanjut hubungi saya..

Wapp 0164445399
Call/sms 01135161912

JOIN AHLI FREE DGN PEMBELIAN PEK PROMOSI VIVIX!!

WOW!!! HARGA PROMOSI lagi sempena YES program..

Dengan setiap pembelian 2 botol sirap VIVIX YG KAYA dgn ANTI OKSIDAN, anda akan dapat :-

♥ FREE MEMBERSHIP  (jimat rm80)
♥ CASH BONUS RM30+
♥ FREE VITALEA IRON FORMULA (multivitamin tertua di dunia)
♥ 5% DISKAUN & JIMAT RM30+
❤ Free kos pos RM10.60

Wah...bnyak untung ma..jangan tunggu lagi..jom pm sy skrg utk info lanjut..

Rosshalinda Rozali
Wapp 0164445399
Call/sms 01135161912

Set TERBAEK UTK SI MANJA ANDA..

Wah!!! SET OFFER BULAN NI SAJA..

Assalamualaikum..lama x menjengah dalam blog ni..alhamdulillah..dpt update lagi..

Dilema parents yg bekerja..mesti selalu alami masalah ada  ni :-

* SELSEMA
*  BATUK BERKAHAK
* DEMAM
* SEMBELIT
* SUKA PILIH MKNN
* ANTIBODI LEMAH
* KURANG FOKUS DLM PELAJARAN
* HYPER ACTIVE

Meh try set ni..sy dh cuba bg kt ank..NO NEB ANYMORE & SEMBELIT pn xde..

Rosshalinda Rozali
01135161912

BlogRosshalindarozali © . Designed by MaisarahSidi.com