BlogRosshalindarozali: January 2016

Pages

10 Jan 2016

7 Punca Jeragat Yang Wajib Anda Tahu!!!

Selamat pagi semua & selamat menghabiskan cuti hujung minggu bersama keluarga tersayang..

Hari ini, saya nak sembang mengenai punca2 JERAGAT / PIGMENTASI...

Saya rasa semua orang sedia maklum, jeragat ini masalah yang sering menghantui wanita2..

Apa itu JERAGAT???

JERAGAT dikenali sebagai adik kepada jerawat dimana ia kelihatan seperti tompokan @ bintik kecol pada kulit muka kita..

Ia adalah disebabkan oleh pembentukan minyak, sel2 kulit mati, dan juga bakteria di bahagian liang muka terutama di bahagian hidung, dahi, dagu dan pipi...

7 Punca JERAGAT...

1) MATAHARI

    ♥ Sinar matahari mengandungi sinar UV A & B yang menyebabkan pigmentasi/ jeragat malah boleh membawa masalah kanser kulit..

2) RAWATAN HORMON

♥ Kajian menujukkan rawatan hormon (pil) yang mengandungi estrogen @ progesteron, pertukaran hormon, implan, banyak menyumbang ke arah masalah jeragat.

♥ Punca jeragat sebabkan hormin menjadi tidak stabil.

3) UBAT UBATAN

♥ Pengambilan ubat yang memberi kesan sampingan kepada keupayaan kulit untuk merawat dan menghasilkan kulit baru dengab aktif..

♥ Ini adalah salah satu punca jeragat yang kita tak pernah sedar..

4) KEHAMILAN

♥ Kebiasaannya, wanita hamil akan mengalami masalah kulit ketika hamil seperti kegatalan, kulut pecah, jerawat, ekzema & jeragat.

♥ Selalunya,selepas bersalin , masalah jeragat ini akan pudar tetapi ada segelintir wanita yang akan mengalami masalah ini secara berturutan,yakni tidak hilang jeragatnya..

5) WANGIAN DAN KOSMETIK

♥ Pewangi, sabun wangian, kosmetik yang digunakan adalah salah satu faktor yang menyebabkan terjadinya jeragat.

♥ Ini kerana terdapat segelintir wangian dan kosmetik yang bertindak balas 'phototoxic', yang sebabkan terjadinya jeragat.

♥ Oleh itu, amatlah digalakan untuk menggunakan wangian dan kosmetik yang berasaskan tumbuhan semula jadi dan natural.

6) FAKTOR USIA

♥ Seiring dengan peningkatan usia, maka keanjalan kulit pun akan terjejas jika tidak dijaga dengan sempurna..

♥ Kebiasaannya, bila usia meningkat ke 30 tahun dan ke atas, kulit akan lebih kering, cepat dehidrasi, berjeragat jika tidak mengamalkan pemakanan yang seimbang dan protin atau vitamin yang sesuai untuk penjagaan kulit..

7) HYPHOTHYROIDISM

♥ Ia juga dikenali dimana keadaan paras hormon thyroid rendah dan menjadi punca jeragat berlaku..

Daripada 7 punca jeragat di atas, penyumbang utama kepada jeragat kebiasaaannya adalah kerana sinar UV..

Ini kerana ada yang berpendapat sinaran UV tersebut akan mengaktifkan sel 'melanocyte' untuk menghasilkan pigmen hitam bertompok..

Wallaualam..

7 Jan 2016

VITAMIN SHAKLEE YANG TERMURAH...

Assalamualaikum & selamat pagi semua..

Tahun 2016, semestinya banyak belanja yang perlu dikurangkan kerana perbelanjaan dan harga barang pun ada yang naik..

Tapi...bagaimana pula kita nak berjimat untuk buat pembelian supplement???

Usah risau lagi..kini anda boleh berjimat dengan adanya vitamin termurah dari shaklee.ini dia..Zinc Complex shaklee..sebotol ada 120 biji untuk kegunaan 2-4 bulan..harha jauh lebih murah..hanya rm34 untuk sebotol..

Banyak khasiat tau dengan Zinc Complex ni..selain merangsang kadar metabolisme badan serta sembuhkan luka-luka akibat pembedahan,zinc ni serasi dengan lelaki2 yang ingin jaga kesihatan dalaman.

Jom tengok khasiatnya di gambar berikut yer..

Bulan ni ada lagi PROMOSI utk Zinc ni..dengan belian 3 botol anda layak untuk dapat sebotol lagi secara PERCUMA!!!

Sebarang pertanyaan boleh terus call/wapp saya yer.. 011-35161912..

Jumpa lagi untuk next topic..thanks you membaca.. :)

6 Jan 2016

BAGAIMANA KENCING MANIS BOLEB BERLAKU???

Salam sejahtera & selamat pagi semua..

Arini saya nak kongsi, bagaimana masalah KENCING MANIS boleh berlaku di kalangan kita..

Masalah DIABETIS/ KENCING MANIS ni memang sinonim dengan masyarakat kita kan..jom ketahui puncanya melalui carta seperti di dalam gambar..

Adakah anda penghidap kencing manis dn mahu ikhtiar secara semulajadi?? Jom dapatkan Vivix shaklee..dah ramai yg mencuba dan dapat hasil yang memuaskan..

Offer bulan ni saja..boleh terus wapp @ call saya 011-35161912.tq

4 Jan 2016

KENAPA DIET BERBULAN2 TAPI TIDAK KURUS???

Assalamualaikum semua..

Apa habaq..harap semua sihat la yer..saya tahu ramai yang hadapi masalah ini..

♥ Dah diet, tapi TAK KURUS pun..
♥ Dah amalkan Supplement tapi BERAT TAK TURUN pun..
♥ Terpaksa tak makan nasi selama berbulan2, tapi badan tak slim pun.

Ha!!! Salah satu sebabnya terjadi perkara2 berikut adalah disebabkan TOKSIN terlampau banyak di dalam badan kita..

Ambil la apa pun ubat atau seupplement, selagi usus anda tidak dicuci bersih, ada lagi sisa2 yang berminyak yang melekat di keliling usus, jadi tak hairan la, jika supplement yang diambil tak berjalan..

Oleh yang demikian, amatlah wajar untuk siapa2 yang nak kurus, kena detoxs atau singkirkan dulu minyak dan bahan2 yang tak diingini dari usus sebelum amalkan mana2 ubat ubatan atau supplement..

Cara paling selamat, anda boleh cuba HERBLAX shaklee..insyaAllah, sistem pembuangan akan keluarjan minyak2 bersama bahan buangan..perut pun RASA KEMPIS..

Nak mencuba boleh wapp saya ke 011-35161912.rundingan percuma..diingatkan sekali lagi..proses DETOKSIFIKASI adalah penting sebelum amalkan apa2 supplement atau ubat ubatan..

Salam sayang..jom jalani hidup sihat dengan shaklee..

1 Jan 2016

PROMOSI JAN 2016 KINI KEMBALI...

Selamat pagi semua.

Awl bulan adalah hari yang dinanti oleh pengguna tegar shaklee..yer la kan..nak tau apa offer shaklee untuk bulan ni..

Ha..mai akak nak habaq bagi..ni la produk offer sepanjang bulan JAN 2016..

♥ Vivix Tonik Ajaib beli 6 FREE 1 @ beli 2 DISKAUN 5%
♥ Zinc Complex beli 3 FREE 1
♥ Vitalea Kids beli 3 FREE 1

Jom la rembat sekarang yer sementara ada offer..jangan lepaskan peluang keemasan ini..

Nak order atau sebarang pertanyaan, boleh terus wapp akak 01135161912..insyaAllah fast respon..

Jumpa lagi untuk next coretan.. :)

BlogRosshalindarozali © . Designed by MaisarahSidi.com