BlogRosshalindarozali: KENAPA PENTINGNYA KALSIUM KEPADA TUBUH BADAN KITA???

10 Oct 2014

KENAPA PENTINGNYA KALSIUM KEPADA TUBUH BADAN KITA???

Kalsium adalah mineral yang terbanyak dalam badan kita iaitu lebih daripada 90% bahan keras dalam tulang dan gigi. Kita memerlukan kalsium untuk pembentukan tulang yang kuat serta gigi yang sihat.Ia juga diperlukan untuk pembekuan darah, penghantaran gerak balas saraf, dan kontraksi otot. Perana kalsium adalah untuk mencegah osteoporosis.
 
 
sumber kalsium
 
 

Berapa kalsium diperlukan?? Institut kesihatan kebangsaan mengesyorkan 100mg sehari bagi wanita dan 1500mg bagi wanita pasca putus haid. Kebanyakan wanita menghadkan pengambilan susu dan keju kerana kalorinya tetapi pengambilan purata wanita kurang daripada 600mg sehari..sebab tu kebanyakan wanita akan mengalami masalah kerapuhan tulang awal sebelum usia..

Berapa Jumlah Kalsium Yang diperlukan?Anda akan kekurangan kalsium bila...Jika anda mempunyai tanda2 di atas, seeloknya amalkan pengambilan kalsium yang cukup..Bagi saya, OSTEMATRIX Shaklee adalah pilihan yang terbaik kerana kaya dengan kalsium, magnesium, vitamin D, boron dan zinc yang diperlukan oleh tubuh badan kita.. 
Kenapa perlukan Ostematrix Shaklee???Antara Testimoni Ostematrix Shaklee..


Harap entry kali ini dapat memberi sedikit info kepada anda semua.. Untuk yang nak order ostematrix boleh contact saya terus.. Harga Jual RM61 satu botol.. Untuk dapatkan harga diskaun boleh terus call/message/wapp saya..

FB Rosshalinda Rozali I 01135161912  ciklindakhairul@gmail.com
COD area Pulau Langkawi, lain2 area guna pos laju
 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit 


No comments:

Post a Comment

BlogRosshalindarozali © . Designed by MaisarahSidi.com